Hotel Kallgården

Kallgården 10 | 837 93 Järpen, Sweden

+46 (0)647-412 00

info@hotelkallgarden.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Följ oss här:

© 2019  Hotel Kallgården Since 1929

Boka via tel 0647-412 00 eller info@hotelkallgarden.com

Shinrin yoku/skogsbad

Skogsbad kommer ursprungligen från Japan där det heter Shinrin Yoku och uppkom i början av 1980-talet då naturkontakt saknades som återhämtning bland de hårt arbetande människorna som fick allt sämre hälsa. 

Skogsbad handlar om att utnyttja naturens reducerande effekter på stress.

 

Följ med oss in i skogen…

Checka in på Hotel Kallgården och passa även på att checka in din telefon ( eller behåll den i flightmode under två dagar. I Japan har man skogsbad dvs man åker ifrån staden för att lugna nervsystemet, här i fjällen har vi skogsbad/fjällbad. Cecilia Hedvall vår livsstilsguide och meditationsledare tar er med ut i skogen där ni  kommer få uppleva en sinnes närvaro och avslappning med hjälp av natur och guidning.

 

Tillbaka på hotellet kan man basta eller få lite massage men man kan även bara ta det lugnt och mysa framför brasan. I restaurangen serveras middag från en vällagad meny med lokala råvaror.

 

Transfer ordnar vi med hämtning i Järpen på fredag och på söndagen åker ni hem igen med tåget avstressade och med frisk luft i lungorna.

 

Dag 1: 

  • Fredag, hämtning i Järpen, 2- rätters middag i restaurangen.


Dag 2: 

  • Lördag, Frukost, plocka ihop en matsäck ifrån frukostbuffén och därefter redo att ge sig ut i skogen. Eftermiddagsfika. Avsluta med en 3 - rätters meny.


Dag 3: 

  • Hemresa, frukost och därefter till tåget för hemresa.

 

Pris: 2375 kr/person med del i dubbelrum.