top of page
Vinprovning 4.jpg

Vinprovning

Att lära känna middagsvinernas ursprung och tillverkningssätt är både en lärorik och smakrik upplevelse. Boka en vinprovning med viner ni sedan skall ha till middagen.

Ring 0647- 412 00 

Kontakta oss för offert

VINPROVNING för grupper och konferenser    
Camilla Wahlman - Sommelier och Journalist

 

Italienska klassiker – lär dig Italiens vin-ABC

 

Upplev skillnaden mellan tre av Italiens mest kända viner; Amarone, Barolo och Chianti. 

 

Spaniens älskade Rioja och Ribera del Duero

 

Smaka dig fram genom områdena Rioja och Ribera del Duero i Spanien. Varför smakar de som de gör och vad skiljer områdena åt? 

 

Bubbelprovning

 

Bli bubbelexpert och lär dig skilja mellan Prosecco, Cava och Champagne. Vi provar dessa tre kändisar plus ett extra överraskningsbubbel och du kommer troligen att gå härifrån med en ny favorit! 

 

Whiskyprovning

 

Kan du känna skillnaden mellan en single malt från Skottland, en irländsk whisky och en amerikansk bourbon? I provningen lägger vi även till Konjak, Calvados eller Rom för att undersöka vad råvaran gör med smaken. 

 

Smak och Vinprovning

 

Hur hitta det perfekta vinet till maten? Här testar vi två vita viner och två röda viner mot en tallrik med tilltugg som bjuder på de fem grundsmakerna sött, surt, salt, beskt och umami. Resultatet är förbluffande. 

 

Extra lyxig champagneprovning

 

En provning med guldkant när ni har något särskilt att fira eller vill förgylla en speciell kick off. Berätta för vår sommelier vad ni har för önskemål så skräddarsyr hon en provning särskilt för er. Kanske ni vill uppleva skillnaden mellan Blanc de Blanc och Blanc de Noir eller pröva hur en årgångschampagne smakar kontra Non Vintage. 
 

Boka via tel 0647-412 00 eller info@hotelkallgarden.com

bottom of page