top of page

Info Bröllop

Bröllop i fjällen - JohannaKim_FotografRennerstahl_383.jpg

Planering och möten

I bokningen ingår planeringstid med oss, vi tar gärna emot er på Kallgården för möte så att vi kan visa lokalerna och tillsammans mer er planera för er kommande bröllopsdag! Om ni inte har möjlighet att komma till Kallgården så kan kontakt och planeringsmöten ske digitalt. 

 

Vigsel

I Kall, bara en kort promenad från hotellet finns Kalls kyrka, en stor, vacker kyrka precis intill Kallsjön. Om det är här ni vill ha er vigsel så kontaktar ni svenska kyrkan i Åre kommun. 

 

Vid vigsel i naturen anordnar ni själva med allt runtomkring, om ni vill ha förslag på vackra platser för utomhusvigsel är ni välkomna att prata med oss. 

 

Kallgården är ert!

När det är bröllop på Kallgården så stänger vi för andra gäster och ni får möjlighet att ha samtliga lokaler för er själva!

 

Mingel

Ofta önskar brudparet att ta emot sina gäster med en skål samt mingel innan middagen. Denna stund firas ofta, när vädret tillåter, på vår stora altan men utsikt mot Kallsjön och Åreskutan. Inomhusalternativ finns i vår bar samt konferensrum/festlokal. Här har ni möjlighet att beställa snittar och bubbel (mousserande eller champagne).  

 

Matsalen

Kallgårdens matsal är bäst lämpad för upp till ca 70 personer bekvämt sittande, Vi kan ta emot upp till 90 personer men då får ni räkna med att sitta lite närmre varandra. Bordsplaceringen påverkas av hur många gäster som deltar på middagen men vi planerar så långt det går efter era önskemål. 

 

Bar

Efter middagen öppnar vi baren och vi har en bartender på plats under kvällen. Ni som brudpar väljer om ni vill bjuda gästerna och ha öppen bar alternativt om gästerna betalar själva. 

 

Dans och musik

När det blir dags för dans så har vi en stor konferenssal i anslutning till baren där det går finfint att dansa loss! (Fram till kl. 01.00 då vi börjar avsluta kvällen). Om ni vill hyra musikanläggning så kan vi ordna med detta för en extra kostnad. Har ni eget band eller DJ tar de med sig sin egen utrustning. 

 

Vickning

Vi kan ordna vickning framåt kvällen, Vi ställer fram och det är självservering. Ett ofta önskat alternativ är korv med bröd. 

 

Meny

Vi vill lyfta fram det personliga i ert bröllop och har därför inga färdiga menyer att välja på. Ni är med och utformar er bröllopsmeny genom samtal med oss och med Kallgårdens kock. Bra att fundera på är hur många rätter ni vill ha, vill ni a dessert, tårta, både och? Bröllopstårta beställer ni själva, vi har tips på bra lokala konditorier! 

 

Dryck

Utifrån era önskemål om mängd och smak så komponerar vi ihop ett dryckespaket som passar till den mat som serveras. 

 

Bordsdekoration

Vi dukar upp borden men bordsplacering, menykort och eventuellt programblad placerar ni själva ut. Vi kan ordna med enklare blommor på borden men önskar ni ha blomsterdekorationer så bekostar ni detta själva, vi har tips på bra lokala florister! 

 

 

När det närmar sig…

När den stora dagen närmar sig (senast tre veckor innan) är det bra för oss att få er bordsplacering, anmälda allergier och kontaktuppgifter till eventuell toastmaster. 

 

För oss är maten och drycken en viktig del av den upplevelse vi vill ge er och för att gästerna ska få varm mat samt att de ska få äta i lugn och ro vill vi tillsammans med toastmaster/madame planera när mat och dryck ska serveras utifrån eventuella tal eller spex. Vi kommer även att önska löpande kontakt med toastmastern under kvällen.

 

Vi har även ett gemensamt samtal med er kring tidsschemat för dagen samt eventuella uppdateringar för att dagen ska bli så bra som möjligt. 

 

Boende

Hotell Kallgården har 18 hotellrum med sammanlagt 32 sovplatser, utöver detta finns två lägenheter med plats för 10 personer. Kontakta oss om ni behöver fler sovplatser så kan vi tipsa om alternativ!

 

När ni har satt ert datum för bröllopet så reserverar vi samtliga rum för er. Gästerna bokar sedan in sig genom att maila eller ringa till oss. Pris för ett dubbelrum är 1395kr/natt och enkelrum 995kr/natt, lägenheterna kostar 750kr/natt med självhushåll (tillval som frukost, städ och lakan kan göras). 

 

I priset för hotellrummen ingår en härlig frukostbuffé som serveras dagen efter bröllopet. Frukost går att köpa till för gäster som inte sover på hotellet.

 

Gästerna är välkomna att checka in kl. 15.00 och utcheckning sker kl. 11.00. Det går oftast att ordna med tidig incheckning och sen utcheckning, prata med oss så försöker vi lösa detta. Brudparet är välkomna till Kallgården på morgonen för förberedelser inför dagen. 

 

Vi stänger klockan 01.00 det går att förlänga öppettiderna mot extra kostnad. 

 

 

Annat som kan vara bra att veta är… 

På Kallgården finns:

Wi-Fi

Bastu

Gym

Pingisbord

TV-rum

Hundrum

Promenadavstånd till bad i Kallsjön

Cyklar finns att hyra

Ica finns på gångavstånd

Bensinmack finns på 2 minuter från hotellet

Boka via tel 0647-412 00 eller info@hotelkallgarden.com

bottom of page